Kunstbibliotheek

Algemeen
Titel 
Kunstbibliotheek
Collectie-ID 
7188
Beschrijving 

De kern van de kunstbibliotheek wordt gevormd door de collectie Van Autryve. De verzameling van de heer Van Autryve bestond uit kunstboeken, geschiedenisboeken en filosofische traktaten. Wat met kunst te maken had, werd geselecteerd voor de kunstbibliotheek, hoofdzakelijk schilderkunst, meubelkunst en muziekgeschiedenis. Tot deze verzameling behoren ook een 25-tal oude drukken. In de jaren 1950 werd het belangrijkste deel van de oude drukken geveild. Bijzonder zijn verder de facsimile en bibliofiele uitgaven. De verzameling wordt door het college verder aangevuld met 'verouderde' kunstboeken.

Beheerhistoriek (Provenance) 
Reeds in september 1921 en opnieuw in november 1924 schonk Frans Van Autryve honderden boeken aan de Hogeschool voor Vrouwen. Bij zijn dood in 1928 verwierf de Hogeschool een deel van zijn nalatenschap, oa een collectie van ongeveer 3000 boeken. De waardevolste boeken werden in de speciaal hiervoor ingerichte 'kunstbibliotheek' opgesteld.
Materialen 
Boeken voor 1830
Materialen 
Boeken na 1830
Materialen 
Tijdschriften
Oudste stukken 
1540
Omvang
Boeken voor 1830 (aantal) 
25
Boeken na 1830 (aantal) 
1020
Afgesloten periodieken (aantal) 
26
Agenten
Instellingstype 
Locatie 
Campus Sanderus
Collectiebeleid
Acquisitiestatus 

Passief

Ontsluiting
Registratiegraad 
Volledig
Beschikbare catalogi 
Online publiekscatalogus
Registratiesoftware 
LIBIS-Net
Opmerkingen 

Catalogus op papier: Guy Hanegreefs, Catalogus van de kunstbibliotheek van de Katholieke Vlaamse Hogeschool te Antwerpen, Antwerpen (Stedelijke Technische Leergangen voor bibliotheekwezen), 1982

  • Collectie
  • |
  • 07-06-2010